Harde cijfers
Per jaar gooien wij ongeveer 50 kilo goed eten weg! Dat is €2,4 miljard en per huishouden ongeveer €400,-.
Het gaat om ongeveer 20% van wat we kopen aan voedingsmiddelen.
Kortom, schokkende cijfers! En zeker als je bedenkt dat 925 miljoen mensen aan honger lijden!
Deze cijfers zijn van een onderzoek in opdracht van VROM, Voedingscentrum en Milieu Centraal (2010). Meer cijfers over voedselverspilling kan je vinden op
Taste The waste.
Slimme tips om onnodig voedsel weg te gooien
Vries kliekjes in en voer de wekelijkse kliekjesdag in. Wij noemen het thuis "tapasdag", een groot succes!
Bewaar verse producten zoveel mogelijk in de koelkast.
Vries je brood in. En maak van oud brood broodpudding of oer Hollandse flensjes.
Gebruik je neus, ogen en smaak. Ziet het er goed uit en ruikt het goed dan kan je het prima eten! Houdbaarheidsdatum op de verpakking is maar een willekeurige datum.
Foto's: Jaimi fotografie