Concept wordt overgenomen door Irene van Healthy Progress for kids!

Welk rijsmiddel kan je het beste gebruiken?

Er zijn diverse soorten rijsmiddelen op de markt. Wijnsteenpoeder, zuiveringszout, natriumbicarbonaat, baksoda, baking soda, etc. Je gebruikt rijsmiddelen om je baksels beter te laten rijzen. Regelmatig krijg ik de vraag wat het  precies is en welke je het beste kan gebruiken. De hoogste tijd om het op een rijtje te zetten.

De gezonde Avond 4-daagse tip 1 Maak zelf een zoete lekkernij

Avond4daagse tip 1
Tijdens de Avond4daagse wordt er meer gesnoept dat normaal. Maar wist je dat je zelf heel makkelijk verantwoorde lekkernijen kan bakken? En als je wat meer bakt dan kan je het uitdelen aan je vrienden en vriendinnen. Maak bijvoorbeeld deze appel-havermoutkoekjes. Makkelijk en lekker!

 

Het is weer mandarijnentijd (okt-feb)!

Hierbij een paar weetjes over mandarijnen.

Soepa op Utrecht Oogst feest!

Lekkere appeltraktaties maken! Utrecht Oogstfeest was dit jaar op 12 oktober 2013 op de Neude met dank aan Milieucentrum Utrecht/ Eetbaar Utrecht / Lekker Utregs. Er stonden diverse lokalen ondernemers met streekproducten.

De verrassende aardappel

Wat weet jij over aardappelen? Test je kennis nu met deze vier vragen!

Poster uit 1917

Deze poster is van 1917 (eerste wereldoorlog). Food, don't waste it! Daar kunnen we nog van leren.

Verse soep voor lunch – zo makkelijk is het om een vers&gezond soepje te bereiden

Als je brood voor lunch even zat bent is er een goed alternatief: verse soep! Makkelijk te maken, gezond en goedkoop.

Nieuwe kook- en bakruimte

Soepa krijgt een nieuwe ruimte bij Boer Goes! 

Feestelijke opening nieuwe Soepa ruimte

Op dit moment (januari 2018) wordt er hard gewerkt aan de nieuwe kookruimte bij Boer Goes. 

Bereid zelf je eigen babyvoeding!

Zo’n 70% van de kinderen in Nederland eet te weinig groente, volgens kinderarts Joosten van het Rotterdamse Erasmus MC-Sophia. Geen goed nieuws want steeds meer Nederlanders lijden meer dan ooit aan diabetes, hart- en vaatziektes!
 
Het eerste jaar krijgen baby’s relatief nog wat groenten omdat ze nog door ons gevoerd worden. Maar na een jaar schommelen de getallen tussen ongeveer 70 tot 80%. Opmerkelijk is dat kinderen die op de kinderdagverblijf een warme maaltijd krijgen, beter scoren op de groente-inname (Bron: Oneworld).
 
Smaakontwikkeling van de baby begint al in de baarmoeder. Rond de 4 tot 6 maanden krijgt je baby vaste voeding. Zelf ben ik moeder van 3 kinderen. Het kon soms erg frustrerend zijn als hij het weer uitspuugde. Dit is een gangbare reactie! Blijf het aanbieden en geef je baby de tijd om te wennen aan smaken. Gemiddeld moet je baby het 10 keer proeven voordat hij het lekker gaat vinden.
 

Soepa op TV bij U in de wijk!

 

Aan welke groente en fruit wordt het meeste geld uitgegeven?

Gezonde traktaties bij Boer Goes

Waar komt jouw (kippen)ei vandaan?

Waarschijnlijk uit Nederland. Wil je precies weten waar je ei vandaan komt? Welke boerderij en welke stal?

Koemelkintolerantie en koemelkallergie

Wat is het verschil tussen een koemelkintolerantie en koemelkallergie? Weet jij het?

De wagen bij Boer Goes

Het is zondagmiddag. Buiten wisselt zonneschijn zich af met de regendruppels. Eindelijk een rustdag tussen het klussen door. Klussen? Ja! Momenteel ben ik druk aan het klussen in de Soepa-wagen die staat op het terrein van Boer Goes. Het is de bedoeling dat de 10 meter lange wagen, waar ik leuke voedingsworkshops voor de kinderen ga organiseren en koffie en taart ga verkopen, in april af moet zijn en geopend wordt.
Op een koude middag is februari ben ik met Boer Goes naar Noord-Holland afgereisd om de 2e hands wagen die we hadden gevonden op Marktplaats te bewonderen.

Stichting Voedwijs

Lees meer over: "Stichting Voedwijs "

De havermouttest

Lees meer over: "De havermouttest"

Drie alternatieven superfoods uit eigen omgeving

Superfoods zijn op dit moment een enorme hype. Deze -rijk aan vitaminen en mineralen- voedingsmiddelen kunnen prima dagelijks in gerechten verwerkt worden. Een groot nadeel is dat superfoods vaak uit verre landen worden gehaald en dus ook weer een extra belasting voor het milieu. Ook zijn Superfoods vrij duur. Nederland (en Europa) is ook rijk is aan superfoods, denk maar eens aan brandnetels (voor thee en soep) of boerenkool! Onderstaande drie superfoods kan je prima vervangen voor goedkopere alternatieven!
 

Grappige wortels

Uit de Utrechtse klei getrokken! De wortels hebben bijzondere vormen omdat de ze groeiden in de klei en niet op zandgrond.

Voedingstips voor net-gestopte-rokers

Laatst vroeg een net-gestopte-roker om voedingstips. Hierbij een top 5 tips:

De Smaak van Frankrijk

Winter in Nederland – boerenkooltijd!

Het is donderdagochtend, de ene laatste dag van de maand januari van dit jaar. Na het openen van de gordijnen zie ik tot mijn grote verbazing dat het gesneeuwd heeft. Eindelijk is het dan echt winter! De sla plantjes in de moestuin zijn inmiddels verpieterd. Dan maar boerenkool!

Smoothie workshop vrijdag 15 mei