4 tips voor moestuinieren met kinderen

Geef je kind zijn eigen verantwoordelijkheid door bijvoorbeeld een eigen tuintje te geven. Laat hem/haar onkruid wieden, zaaien, oogsten, etc. Met de geoogte groente en friut kan je samen met je kind heerlijke recepten maken. Ideaal voor moeilijke eters. Je zal zien dat ze hun eigengemaakte eten met plezier opeten!

4 moestuiniertips met kinderen:

Maak je eigen seizoenskalender
Maak samen met je kind een seizoenskalender. Je kind gaat zelf op onderzoek om er achter te komen welke groenten en fruit er in Nederland groeien en in welke maand. Bezoek de plaatselijk groenteboer, fruitteler of ga naar de buurvrouw die een eigen moestuin heeft. Koop een papieren vel waar je je bevindingen noteert en versier deze grote kalender met mooie plaatjes van groente en fruit.

Moeilijke eter?
Laat je kind zelf groenten of fruit oogsten en maak er samen een mooi gerecht van. Je zal zien dat hij/zij het met plezier opeet!

Maak je eigen fotodagboek (lentetip)
Heb je een eigen moestuin of een moestuin(complex) in de buurt? Ga er dan wekelijks langs en fotografeer de mooie bloemen en planten. Welke veranderingen zie je? Plak de foto's op in een schrift (of op de computer) en schrijf erbij wat je bevindingen zijn. En houd er daarna een spreekbeurt over!

Beschilder een pot (lente-tip)
Beschilder een terracotta pot samen met je kind, doe er wat aarde in en poot een zaadje. Hij/zij is verantwoordelijk voor de pot. Laat het kind zelf verantwoordelijk zijn voor zijn/haar plantje. Je zal zien dat je kind dit erg leuk zal vinden.