Het lijkt wel lente, tijd om te zaaien!

Ha fijn, het wordt weer lente! Dat betekent ook dat we weer kunnen gaan zaaien voor de moestuin. -Ondanks dat wij in Leidsche rijn wonen is onze tuin niet echt royaal te noemen. Daarom zijn wij nu de gelukkige huurders van een stukje grond, op fietsafstand van ons huis, in het mooie opgeslokte dorpje De Meern.- Al snel hol ik naar het vinex tuincentrum om een zak tuinaarde te kopen en wat zaadjes. Na een twee kleine uurtjes staar ik vol trots naar mijn plastic bakjes met aarde met daar onderop een zaadje verstopt. Over een tijdje zullen mijn sla plantjes, radijsjes, slangenradijs, ronde bolaubergines, tuinkers en pepertjes naar boven komen.

Wie beweert dat een moestuin ouderwets is die heeft het goed mis! Een eigen moestuin is juist hip en modern. Je weet waar je eten vandaan komt, hoe het groeit (en dus ook educatief voor je koters), het is goedkoop en het is biologisch! Kortom, het heeft veel voordelen dus.

Lijkt jou het leuk om ook eens je eigen eetbare plantjes te kweken? Of loop je er tegenaan dat je er eigenlijk geen tijd of geen plek voor hebt? Geen punt want je kan klein beginnen. Bijvoorbeeld met een paar plastic bakjes op de venterbank. Vervolgens (ongeveer in april/mei) kan je deze buiten zetten in de tuin of op het balkon. Eigenlijk hoef je er niet zoveel voor te doen en doet de wondere zon het werk! Kijk wel even op internet of op het zakje van de zaadjes wanneer je het beste kan zaaien. Succes!