Gestoomde peer met walnoten en rozijnen

Benodigdheden (1 persoon):
1 peer (Conference)
handje rozijnen
vleugje kaneel of koekkruiden
klein handje walnoten
scheutje echte honing
 
Bereidingswijze:
Was de peer. Snijd de peer vanaf het steeltje recht naar beneden. Leg de peer in de stoommachine voor ongeveer 8 minuten. Voor de vulling wel je de rozijnen in een beetje water. Hak de walnoten fijn (of leg de walnoten in een schone theedoek en druk met een beker de walnoten fijn. Haal de rozijnen uit het water en dep ze droog met een schone theedoek. Meng de walnoten en rozijnen in een kom. Maak het op smaak met een vleugje honing en kaneel of koekkruiden.
Haal de gestoomde peer uit de stoommachine (let op: de peer is heet). Verwijder het klokhuis (b.v. een meloenlepel/schepje). Vul de peer met de noten & rozijnenvulling. Eet smakelijk!