Perensalade met druiven

Benodigdheden (1 persoon):
1 rijpe peer in blokjes
1/3 komkommer in blokjes
Paar blokjes feta kaas of mozzarella +/- 30 gram (voor de liefhebber!)
2 augurken
5 zoete rode druiven
Paar pompoenpitten (of walnoten)
 
Voor de dressing:
Scheutje yoghurt +/- 1 eetlepel
Scheutje honing
Theelepeltje (kinder)mosterd 
 
Bereidingswijze:
Schil de peer. Verwijder het klokhuis en snijd de peer in kleine blokjes.
Was de komkommer goed. Snijd de komkommer over de lengte doormidden en snijd er schuifjes van. Meng de peren en komkommer door elkaar. Snijd de augurk in stukjes en voeg dit toe in de kom. Was de druifjes, snijd ze over de lengte doormidden en verwijder de pitten. Voeg de halve druiven toe. Snijd de blokjes kaas en voeg ook deze toe in de kom.
Maak de dressing in een apart bakje. Meng de yoghurt, mosterd met een beetje honing. Voeg de dressing toe aan de salade en roer het geheel. Schep de salade in een bakje. Garneer deze frisse salade met wat pompoenpitten. Eet smakelijk!
 
Tip voor een koemelkvrije salade: vervang de yoghurt door een scheutje azijn en de blokjes kaas door verschillende soorten zaden en noten (bijvoorbeeld walnoten, pompoenpitten, zonnebloempitten, etc).