Tortilla met bonenschotel en salade

Mexicaanse tortilla

 

Wat heb je nodig voor de tortilla voor 2 tortilla's?

60 gram meel

60 gram bloem

1/2 theelepel zout

70 ml water (lauw)


Wat heb je nodig voor de vulling voor 2 tortilla's?

Bekertje creme fraiche


Bonenschotel

1 knoflookteen

1 rode ui

Pakje gezeefde tomaten

1/2 blikje zwarte bonen

1/2 blikje kidney bonen

1/2 blikje mais (of vers)

chili (voor de liefhebbers)

snufje zout


Voor de salade

1/3 krop krulsla

1/2 blikje mais

1 wortel (peen)

1 tomaat

2 augurken

handje verse koriander

 

Voor de dressing

1 theelepel honing

1 theelepel azijn

2 eetlepels olijfolie


Hoe maak je het?

Tortilla's

Weeg het meel en bloem af en doe deze ingredienten in een grote kom. Voeg het zout en water toe en kneed het geheel. Kiep de kom op het schone aanrecht en kneed verder totdat het een bal is geworden. Pak de bal in huishoudfolie om het 10 minuten te laten rusten.

Na 10 minuten maak je de bal plat met je hand of met de deegroller. Maak er een mooie ronde platte vorm van.

Verhit een koekenpan (zonder olie) en bak de tortilla voor ongeveer 4 tot 5 minuten. Vergeet niet om de tortilla om te draaien zodat beide kanten verhit zijn.

 

Bonenschotel

Snijd de rode ui in kleine stukjes. Ook de knoflook kan je pellen en in kleine stukjes snijden. Je kan ook de knoflookpers hiervoor gebruiken. Pak een koekenpan met een hoge rand erbij. Fruit de ui en de knoflook in wat olijfolie. Voeg vervolgens mais en de bonen toe. Vervolgens voeg je de gezeefde tomaten toe. Blijf 5 tot 7 minuten roeren totdat het warm is (pas op, het kan spetteren!). Maak het op smaak met wat chili (vlokken) en wat zout.
 

Salade

Schil de wortel met een dunschiller of een kaasschaaf. Was de wortel en snijd het uiteinde eraf. Rasp de wortel. Pak een grote kom of een saladebak en de wortelrasp mag je erin doen. Was de krulsla goed en scheur de sla in kleine stukjes. Voeg dit toe aan de wortel. Was de tomaat en snijd deze ook in kleine stukjes. Ook de augurk mag je in kleine stukjes snijden. Voeg de mais eraan toe. Pak een handje koriander en was het goed. Pluk de blaadjes eraf en voeg dit toe.


Dressing

Pak een beker en voeg daar een theelepel honing aan toe. Vervolgens voeg je de azijn en olijfolie toe. Roer het goed door. De dressing giet je over de salade.

Pak je tortilla erbij. Smeer het in met een theelepel creme fraiche. Daarna strijk je 1 flinke lepel bonenschotel erover heen. Volgens maak je het af met wat salade. Rol of vouw de tortilla op. Eet smakelijk!