Chocolade taartjes met witte chocolade druppels

6 taartjes

Wat heb je nodig?
75 gram kokosolie op kamer temperatuur
125 gram bakmeel (bv. volkorenmeel of speltmeel)
50 gram ongeraffineerde suiker (bv kokosbloesemsuiker of ongeraffineerde rietsuiker)
1/2 eieren

Snufje bakpoeder

1 el. cacaopoeder

Voor de topping:

1/3 reep witte chocolade

Volkoren flakes

Kokoschips

 

En verder
Kleine taartvormpjes

Hoe maak je het?
Pak een grote kom en leg de kokosolie (op kamertemperatuur) erin. Vervolgens voeg je de suiker toe en daarna het meel. Voeg een half tl. bakpoeder toe. Tik de eitjes kapot in een aparte bak. Voeg het ei toe aan de kokosolie, suiker en meel. Meng alles nu goed door.
Pak de taartvormpjes erbij. Vet deze goed in met olie. Het plakkerige deeg kan in de taartvorm worden geplakt. Pak een stukje deeg ter grootte van een knikker/pingpong bal en plak het op de bodem van de taartvorm. Als de bodem geheel is voorzien van deeg begin je met de rand. Zet de oven aan op 160 graden. Zet het de taart in de oven voor 30 tot 40 minuten. Als de taartjes klaar zijn laat je ze afkoelen.

Breek de witte chocolade in kleine stukjes en verwarm de chocolade au-bain-marie. Pak een vel bakpapier erbij. Schep met een theelepel de gesmolten chocolade op het bakpapier in een vorm van een druppel. Maak het eventueel nog in model met een sate prikker. Leg het bakpapiertje met de chocoladedruppels in de vriezer voor minimaal ½ uur.

Als de chocoladedruppels hard zijn dan kan je de taartjes versieren met de volkorenflakes, kokoschips en de chocoladedruppels.