Milde Thaise curry met kip

 300 gram bio kipfilet, in blokjes gesneden 
3 koffielepels kerriepoeder 
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, gehakt 
1/2 l bouillon (of 1/2 liter water en 1/4 bouillonblokje) Gebruik bouillon zonder e-nummers bv. van Zonnatura!
1/4 l kokosmelk 
250 g gehakte tomaat 
50 g erwtjes, vers of diepvries
100 g wortelen, in stukken gesneden 
2 koffielepels citroengras (sereh) of sap van 1 limoen 
1/4 tot 1 verse chilipeper, ontpit en in stukjes gesneden 
1 eetlepel fijngehakte verse gember 
1 bos bosui, in ringetjes gesneden
Kokosolie om in te bakken
zout
 
Bereidingswijze:
Verhit kokosolie in een vuurvaste schotel. Laat de ui met het kerriepoeder en de knoflook aanstoven. Bak de kip. Blus het met bouillon. Voeg ook de kokosmelk toe en laat even goed doorkoken. Voeg alle overige ingrediënten toe (met uitzondering lenteui) en laat 20 min. zachtjes pruttelen. Breng, indien gewenst, op smaak met zout en de lenteui). Eet smakelijk!