'Happy birthday' cake van de bakplaat

Wat heb je nodig?

6 eieren 

300 gram volkoren speltmeel 

100 gram kikkererwtenmeel 

300 gram boter (of kokosolie) 

280 gram rietsuiker (of kokosbloesemsuiker) 

11 gram bakpoeder (of natrium bicarbonaat)

2 el. zonnebloempitten

2 el. pompoenpitten 

1 el. chiazaad 

1 el. maanzaad

½ bio citroen schil, geraspt

1 tl. kaneel 

 

Hoe maak je het? 

Breek de eieren en splits eiwit en eigeel. 

Klop het eiwit stijf.

Bak een mengkom en meng de suiker en boter door elkaar. 

Voeg meel (spelt en kikkererwtenmeel) eraan toe door middel van een zeef. Meng het.

Voeg vervolgens de overgebleven vezels in de zeef rustig door het beslag. 

Voeg vervolgens het eigeel en de bakpoeder eraan toe en meng het goed door. 

Spatel tot slot het eiwit er rustig doorheen. Gevolgd door de chaizaadjes, kaneel en citroen schil. 

Giet het beslag op een bakplaat in een laagje van 1,5 cm. Strooi de pompoenpitten, zonnebloempitten en maanzaadjes erover. Zet de bakplaat voor ongeveer 60 minuten in de oven op 160-180 graden.