Appeltaartje anders

Recept van les 1, bredeschool Utrecht 

Thema: Eten van de boer 

 

Wat heb je nodig per kind?

Voor de bodem 

1 el. geroosterde havermout 

Paar pompoenpitten (of zonnebloempitten)

Stukje geprakte banaan (of 1 tl. kokosolie) zodat het kan plakken

Vleugje kaneel of koekkruiden 

Paar rozijnen, eventueel fijngesneden

Dadel fijngesneden 


Voor de vulling

1/4 appel 
Vleugje kaneel 

 


Hoe maak je het?

Snijd de dadel en eventueel de rozijnen in kleine stukjes. Meng nu alle ingrediënten in een kom tot een bolletje. Verdeel het bolletje in de taartvorm. 

Snijd de gewassen appel in hele dunne plakjes en versier je taartje ermee. Bestrooi het met wat kaneel.

Optioneel: Je kan het taartje zowel rauw als gebakken eten. Ontdek wat jij lekker vindt! Wil je je taartje bakken? Zet de over op 160 graden en bak het voor ongeveer 15 minuten.