Recept van les 1, bredeschool Utrecht
Thema: Eten van de boer
Voor de bodem
1 el. geroosterde havermout
Paar pompoenpitten (of zonnebloempitten)
Stukje geprakte banaan (of 1 tl. kokosolie) zodat het kan plakken
Vleugje kaneel of koekkruiden
Paar rozijnen, eventueel fijngesneden
Dadel fijngesneden
Voor de vulling
1/4 appel
Vleugje kaneel
Snijd de dadel en eventueel de rozijnen in kleine stukjes. Meng nu alle ingrediënten in een kom tot een bolletje. Verdeel het bolletje in de taartvorm.
Snijd de gewassen appel in hele dunne plakjes en versier je taartje ermee. Bestrooi het met wat kaneel.
Optioneel: Je kan het taartje zowel rauw als gebakken eten. Ontdek wat jij lekker vindt! Wil je je taartje bakken? Zet de over op 160 graden en bak het voor ongeveer 15 minuten.