Italiaanse pasta salade met zelfgemaakte kruidenkaas

Recept van les 2, bredeschool Utrecht 

Thema: Eten met de seizoenen 
 

Wat heb je nodig per kind?

1 grote el. volkoren penne 

1/2 tomaat 
2 sla blaadjes 
3 reepjes paprika 
Lepel zuivelspread of volle yoghurt of Griekse yoghurt
Klein stukje knoflook (optioneel)
Verse kruiden: basilicum, tijm en/of dragon 
Scheutje olijfolie 
Zout en peper voor de smaak (let goed op dat je niet te veel zout gebruikt)


Hoe maak je het?

Kook de penne volgens de verpakking. Laat de penne afkoelen. Was de groenten. Snijd de paprika en tomaat in kleine stukjes. Scheur de sla en meng alle ingredienten door elkaar. Meng wat olijfolie erdoor heen. 

Pak een klein bakje en schenk of schep 1 grote eetlepel zuivelspread of yoghurt erin. Snijd of scheur de kruiden. Let op, bij tijm en dragon kan je de blaadjes afritsen. Het steeltje kan je niet eten. Snijd of pers een knoflookteen en meng deze door de yoghurt/zuivelspread samen met de kruiden naar smaak. Maak het eventueel op smaak met peper en zout. 

Serveer de salade met een lepel zelfgemaakte kaas en eventueel wat kruiden erop. Eet smakelijk!