Wentelteefjes (recept tegen voedselverspilling)
Voor wentelteefjes is altijd oud brood nodig; met vers brood worden ze te slap.
Wat heb je nodig?
1 (biologisch) ei
200 ml water
ruwe rietsuiker
kaneel
1 zakje vanillesuiker
6 sneetjes oud brood, zonder korstjes
boter
honing of ahorn siroop voor de smaak
3 rijpe bananen
Hoe maak je het?
Klop het ei met 200 ml water los met een vork of garde. Klop er vervolgens 1/2 el. suiker, 1 tl. kaneel en de vanillesuiker door. Snijd de broodsneetjes schuin door in driehoeken.
Verhit een klontje boter in een grote koekenpan tot het niet meer bruist. Haal intussen de helft van de driehoekjes brood door het ei-mengsel en draai ze een paar keer om; ze moeten goed doorweekt zijn, maar niet zo zacht dat ze uit elkaar vallen. Schep de brooddriehoekjes met een spatel één voor één uit het mengsel, laat ze even uitlekken en leg ze in de hete pan. Bak ze aan weerskanten mooi bruin, keer ze om met een pannenkoekmes of spatel.
Pel de bananen, snijd ze doormidden en snijd de helften in de lengte doormidden. Doe nog een klontje boter in de pan. Bak de banaanstukken aan weerskanten mooi bruin. Verdeel de wentelteefjes en bananen.