Basisrecept verse pasta (tagliatelle)

 

Benodigdheden (4 personen):
400 gram bloem
4 eieren
Olijfolie
Zout 

 Bereidingswijze
Meng het bloem en de eieren met een scheutje olijfolie en een snufje zout. Bv in een bak met een vork.
Daarna kneed je het geheel tot een stevige deegbal. Strooi wat bloem op je werkblad zodat het niet blijft plakken.
 
Met de hand:
Rol het deeg met de deegroller helemaal uit totdat er een dunne plak ontstaat. Rol de plak op en snijd hele dunne reepjes van de rol.
Rol de reepjes pasta voorzichtig uit. Je hebt nu de tagliatelle.
Laat de pasta nu op een bord rustig drogen zodat je kan beginnen aan de pasta saus.
 
Met een pastamachine:
Haal het deeg herhaaldelijk op stand 7 door de machine totdat de lapjes deeg stevig en zonder gaatjes erdoorheen kunnen. Vervolgens maak je het deeg steeds dunner tot de op een na laatste stand (stand 2).
Tot slot maak je er tagliatelle van met de tagliatelle-stand. Rol de pasta voorzichtig uit zodat het kan drogen.

Vul een pan met water en breng deze aan de kook met wat zout. De verse pasta kook je voor ongeveer 7 minuten. Haal de verse pasta heel voorzichtig uit de pan met een pasta lepel. Kijk uit want verse pasta breekt sneller dan gedroogde pasta uit een pak.

Maak je verse pasta op smaak met wat jij lekker vindt! Bijvoorbeeld mozzarella kaas in stukjes, olijven, tomaten, rucola sla, etc.