Pasta met gemengde paddenstoelen en rode pepertjes

Benodigdheden:
400 -500g paddenstoelen
scheutje olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1/2 gedroogde rode peper, heel fijn gehakt
sap van ½ citroen
1 handjevol geraspte Parmezaanse kaas
1 handjevol verse basilicum, grof gehakt
peper en zout

 

Bereidingswijze:
Hak de rode pepertjes heel fijn
Hak de knoflook fijn.
Pers een halve citroen uit
Maak de paddenstoelen schoon met een borsteltje (of een stukje keukenrol)
Snijd de paddenstoelen in kleine reepjes, oesterzwammen en/of cantharellen kan je voorzichtig scheuren
Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie
Laat de knoflook en de paddenstoelen nog 4-5 minuten op hoog vuur bakken en hussel regelmatig. Draai het vuur uit en voeg het citroensap toe. Hussel nog eens en breng het mengsel op smaak met de rode pepertjes, peper en zout.

Zet een pan met water op met een beetje zout voor de pasta. Als het water kookt dan laat je de pasta in de pan glijden. De pasta hoeft maar 5-6 minuten gekookt te worden.
 
Hussel de pasta en de paddenstoelen.
Hak de basilicum of pluk wat blaadjes eraf en schaaf de Parmezaanse kaas. Maak het geheel op smaak met basilicum en de kaas. Eet smakelijk!