Pasta met tomatensaus en gemengde paddenstoelen

Benodigdheden: 
2 uien
1 prei
250 gram gemengde paddenstoelen
2 pakjes gezeefde tomaten (puur) of
10-12 verse hele tomaten bv. in zomer
1 handjevol verse basilicum (vers), grof gehakt
(optioneel: ½ gedroogde rode peper, heel fijn gehakt)
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 etl. Honing
Peper en zout
1 handjevol pijnboonpitten
 

Bereidingswijze:
Snijd de ui in kleine stukjes

Hak de knoflook fijn
Hak de rode pepertjes heel fijn
Maak de paddenstoelen schoon met een borsteltje (of een stukje keukenrol)
Snijd de paddenstoelen in kleine reepjes, oesterzwammen en/of cantharellen kan je voorzichtig scheuren
Zet een pan op het vuur met een scheutje olijfolie
Laat de uien, knoflook en de paddenstoelen nog 4-5 minuten op hoog vuur bakken en hussel regelmatig.
Hussel nog eens en breng het mengsel op smaak met de rode pepertjes, wat honing, peper en zout.

Zet een pan met water op met een beetje zout voor de pasta. Als het water kookt dan laat je de pasta in de pan glijden. De pasta hoeft maar 5-6 minuten gekookt te worden.
Hussel de pasta met de saus.
Hak de basilicum en bak de pijnboonpitten op een licht vuurtje en maak het hiermee op smaak. Eet smakelijk!