Worteltjessoep

Welke ingrediënten moet je kopen voor je soep (voor 2 personen)?
Wortels bijvoorbeeld winterpenen  (ongeveer 6/7 stuks)
2 lente uitjes 
Kippenbouillon (1 blokje versnipperen met de hand)
1 takje peterselie 
Vleugje zwarte peper
 
Bereidingswijze: 
Was de wortels goed met stromend koud water.
Met een dunschiller verwijder je het eerste laagje van de wortel.
Snijd de wortel in dunne plakjes.
Zet een grote pan op het vuur en vul deze met een halve liter water. 
De stukjes wortel laat je 15 minuten stomen in de pan.
In de tussentijd kunnen de 2 lente uitjes worden schoongemaakt met stromend koud water. 
Snijd het kontje van de ui eraf, net zoals het uiteinde (het groene gedeelte) ongeveer 1 cm.
Snijd de ui in hele dunne schijfjes en leg die tijdelijk in een bakje.  
Na 15 minuten giet je de wortels af totdat er ongeveer nog 2 cm water in de pan staat. 
Voeg het bouillonblokje eraan toe. Versnipper deze met de hand. 
Pureer de worteljes in de pan met een staafmixer tot dat er een gladde massa ontstaat. Roer de soep goed door.
Snijd de peterselie fijn en breng de soep ermee op smaak.
Tot slot voeg je de lente uitjes er aan toe en smullen maar!
 
Worteltjessoep is ook lekker met een gebakken uitje en een knoflookteentje of met een beetje paella kruiden van de toko. 
 
Serveertip: lekker met volkorenbrood met een yoghurt dip.