Tomatensoep

Welke ingrediënten moet je kopen voor je soep (voor 2 personen)?
 
3 blikken gepelde tomaten
1 blikje mais (zonder toegevoegde suiker) 
1 kruidenboullionblokje 
Vleugje chilipoeder 
2 theelepeltjes Oersuiker 
 
Bereidingswijze:
 
Open de blikken en giet de inhoud in een grote pan.
Zet de tomaten 15 minuten op het vuur op een laag pitje.
Pureer de tomaten tot een gladde massa met een staafmixer.
Voeg de mais eraan toe. Roer de soep goed door.
Versnipper het boullionblokje met de hand fijn en voeg dit toe aan de soep.
Maak de soep op smaak met een vleugje chili en 2 theelepeltjes oersuiker.
Smullen maar!
 
Tip: tomatensoep kan je ook met verse tomaten maken. Blancheer de tomaten. Haal het velletje eraf. Breng de tomaten aan de kook en laat ze 10 minuten zachtjes doorkoken. Blend de tomaten met een staafmixer tot een gladde massa.
 
Serveertip: lekker met volkorenbrood met een yoghurt dip. 
 
* een kooktechniek waarbij de tomaten een korte tijd worden gekookt waarna het in koud water wordt gelegd of door koud water wordt afgespoeld zodat het kookproces wordt onderbroken. Blancheren gebeurt altijd zonder deksel.