Pompoensoep

Welke ingrediënten moet je kopen voor je soep (voor 2 personen)?
 
Halve pompoen
1 prei
1 blokje kruidenboullion
1 knoflookteentje
Vleugje nootmuskaat
 
Bereidingswijze:
 
Haal de pitten uit de halve pompoen.
Snijd de pompoen is stukken, ongeveer 2 bij 3 cm.
Zet de stukken op het vuur in een grote pan met ongeveer 0,75 liter water. 
Laat de pompoen ongeveer 15 minuten zachtjes doorkoken. 
In de tussentijd kan de prei worden schoongemaakt met stromend koud water. 
Snijd het kontje van de ui eraf, net zoals het uiteinde (het groene gedeelte) ongeveer 1 cm en verwijder het eerste blad.
Snijd de prei in hele dunne schijfjes en leg die tijdelijk in een bakje.  
Ontdoe het knoflookteentje van zijn jasje. Pers de knoflook fijn in de knoflookpers.
Pureer de pompoen met een staafmixer totdat er een gladde massa ontstaat.
Laat de pompoen nogmaals 10 minuten zachtjes doorkoken samen met de prei en de knoflook.
Breng het op smaak met een vleugje nootmuskaat. Roer de soep regelmatig goed door.
Eet smakelijk!
 
Tip: 
Met een vleugje room kan je de soep ook nog op smaak brengen maar pas op met room! In room zitten veel verzadigde vetten. Te veel verzadigde vetten zijn slecht voor je gezondheid. Ezelsbruggetje: De V van Verzadigde vetten is de V van Verkeerde vetten. 
 
Serveertip: lekker met volkorenbrood met een yoghurt dip.