Pastinaaksoep

Welke ingrediënten moet je kopen voor je soep (voor 2 personen)?
 
Pastinaken (ongeveer 7 stuks)
1 rood ui
1 blokje kruidenbouillon
1 knoflookteentje 
1 takje peterselie 
 
Bereidingswijze:  
Pastinaken zitten vaak onder het zand als je ze koopt. Spoel het zand van de pastinaken eraf. 
Haal het schil met een dunschiller eraf.
Snijd de pastinaak in schijfjes.
Breng ongeveer 0,75 liter aan de kook en voeg de pastinaak eraan toe. Laat de pastinaak 15 minuten zachtjes doorkoken. 
Ontdoe de rode ui van zijn jasje en snijd de rode ui heel fijn.  
Ontdoe de knoflook van zijn jasje en pers de knoflook fijn met een knoflook pers of snijd de knoflook heel erg fijn.
Giet de pastinaak af totdat er ongeveer 1 cm water in blijft zitten. 
Pureer de pastinaak met de staafmixer tot een gladde massa.
Versnipper het bouillonblokje fijn met de hand en voeg dit toe aan de soep. Roer de soep goed door. 
Voeg de ui en de knoflook eraan toe en laat de soep 10 minuten zachtjes doorkoken. 
Snijd de peterselie fijn en breng de soep ermee op smaak.
Eet smakelijk!
 
Serveertip: lekker met volkorenbrood met een yoghurt dip.