Gazpacho

Gazpacho is een koude Spaanse tomatensoep. 
 
Wat heb je nodig voor 4 personen?
6 rijpe trostomaten
5 knoflooktenen 
2/3 komkommer 
Zeezout en verse zwarte peper
 
Bereidingswijze:
Snijd de tomaat in kleine blokjes en zet het met een klein beetje water op een laagje vuurtje. Het water komt ongeveer 1 vingerkootje boven de gesneden tomaat uit. 
Hak de knoflook fijn en voeg dit aan de tomaat toe. Laat het geheel ongeveer 8 minuten zachtjes doorkoken. 
Haal het schil van de komkommer af. Snijd de komkommer in hele kleine stukjes of pureer de komkommer heel kort met de staafmixer. 
Pureer de tomaten met de staafmixer en laat de soep nu afkoelen. 
Voeg de komkommer toe. Maak het op smaak met peper, zeezout en een scheutje olijfolie. 
 
Tip: zijn de tomaten niet helemaal rijp? Voeg dan een twee eetlepels honing toe zodat het wat milder wordt. 
 
Eet smakelijk!