Eiersalade

Benodigdheden:
4 gekookte eieren
Scheutje yoghurt
1 grote of 3 tot 4 kleine augurken
Scheutje olijfolie 
Theelepel Agave siroop (je kan ook honing gebruiken)
Verse peper (zwart)
Snufje zeezout 
Kerrie poeder 
Verse bieslook
Vers bruin stokbrood
 
Bereidingswijze:
Kook de eitjes hard en spoel ze af met koud water. 
Pel de eitjes en prak daarna met een vork de eieren op een bord of een plank.
De geprakte eieren doe je in een grote kom. 
Snijd de augurken heel fijn en voeg het toe. 
Schenkt daarna een beetje yoghurt er aan toe. Roer het geheel. 
Vervolgens maak je de salade op smaak met een scheutje olijfolie, wat peper en wat zout. Houd je van pittig? Dan kan je de salade verrijken met wat kerriepoeder.
Tot slot knip je de bieslook in kleine stukjes en voeg je toe aan het geheel. Roer de salade goed door. 
 
Koken doe je ook met je gevoel. Proef en probeer aan te voelen of het een fijne smaak heeft. Vind je het bijvoorbeeld te zout dan voeg je nog wat agave siroop/honing toe of wat meer augurk. Vind je het te mild dan voeg je nog wat peper toe.