Zoete snijbiettaart

100 gram rozijnen
500-600 gram snijbiet
2 zoete appels
100 gram pompoenpitten
1 eetlepel (oer)suiker of honing
2 eieren
125 gram (volkoren)meel

Voor het deeg mix je het meel, suiker en de eieren door elkaar. Is het deeg iets te droog? Voeg een scheutje lauw water toe. Kleed er een mooie bal van.

Vet de taartvorm in met olijfolie, roomboter of kokosvet. Vervolgens rol je de deegbal plat met bijvoorbeeld een deegroller of wijnfles en bekleed je de taartvorm.

Was de snijbiet goed en snijd de steel van het blad af (deze gaan we zo roerbakken). Vervolgens hak je de stelen in kleine stukjes. Hak nu ook de bladeren fijn (deze gaan we zo smoren). Wel de rozijnen in een bakje water.
Snijd de appel in blokjes (inclusief schil).

De stelen van de snijbiet roerbak je in een beetje olijfolie, kokosolie of roomboter.
Vervolgens voeg je de bladeren toe en laat het geheel ongeveer 8 minuten smoren. Voeg de appel toe. Een vleugje kaneel is ook smakelijk. Voeg vervolgens de rozijnen eraan toe. Roer het geheel goed door en haal het van het vuur.

Laat alles goed uitlekken en schep de groente en het fruit in de taartvorm. Tot slot strooi je de pompoenpitten er over heen. De taart mag nu in de oven 190 graden voor ongeveer 45 minuten. Als de taart klaar is strooi je nog wat poedersuiker over de taart heen. Eet smakelijk!