Pizza broodjes

Pizzadeeg (voor 8 broodjes)
500 gram bloem
1 zakje gedroogd gist
3.3 dl lauwwarm water
Snufje zout
Scheutje olijfolie

Vulling (per broodje)
1 tomaat
2 of 3 plakjes mozzarella
Blikje tomatensaus
Snufje Italiaanse kruiden en zout (voor over de tomatensaus)
Paar blaadjes verse basilicum

Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten in een kom. Kneed (met de hand of een kneedmachine) het geheel goed zodat er een mooie deegbal ontstaat.
Leg een schone theedoek over de kom en laat het geheel ongeveer 60 minuten rusten.
Na 60 minuten kneed je het geheel weer rustig. Verdeel het in porties. Maak kleinere deegballen van ongeveer van een tennisbal groot. Laat het een paar uur rusten in de koelkast.
Maak de deegbal plat met de toppen van je vingers. Daarna kan je met een deegroller (glas of wijnfles) het geheel plat maken. Trek het deeg daarna nog uit (let op dat je het niet kapot trekt) zodat het nog platter wordt. Leg je pizzabroodje op het bakvel op de ovenplaat en beleg je pizza met tomatensaus (aangemaakt met een beetje zout en Italiaanse kruiden), vers gesneden tomaat en mozzarella plakjes.

Bak de pizza op 180 graden voor 20 minuten. Haal de pizza uit de oven. Tot slot maar je het op smaak met een scheutje olijfolie en verse basilicum. Eet smakelijk!

Kan je niet genoeg krijgen van bakken? Kom dan naar de bakcursus?