Aardbeien cake / cupcakes

Benodigdheden:
180 gram roomboter op kamer temperatuur
180 gram zelfrijzend bakmeel (bv. volkorenmeel of speltmeel)
160 gram oersuiker (ongeraffineerde suiker met redelijk behoud van vitaminen en mineralen) of ongeraffineerde rietsuiker
3 eieren
5 tot 8 verse aardbeien in kleine stukjes gesneden
Etl. aardbeienjam (bv. van Ekoland zonder toegevoegde suiker)
Cakeblik, taartvorm of cupcake-bakjes
 
Bereidingswijze:
Pak een grote kom en leg de boter erin. Vervolgens voeg je de suiker toe. Tik de eitjes kapot en scheid de eidooier van het eiwit. Voeg de dooier toe. Zeef het meel en voeg dit toe aan het geheel. Klop het eiwit stijf en meng dit rustig erdoor heen. Was de aardbeien en verwijder het kroontje. Snijd er kleine stukjes van. Voeg dit toe aan de inhoud van de kom. Meng alles goed. Zet de oven aan op 180 graden. Pak een cakeblik en vet deze in met boter of een beetje olijfolie (of bakpapier). Schenk het deeg in het blik. Zet het blik in de oven voor 35 minuten.

Als topping kan je kwark met geraspte limoen gebruiken (lekker fris!), geraspte pure chocolade en natuurlijke verse aardbeien.

Kan je niet genoeg krijgen van bakken? Kom dan naar de bakcursus.