Dessert: aardbeienplateau (met drie kleine gerechtjes)

Het aardbeienplateau bevat drie kleine aardbeiengerechtjes, namelijk:
  • Aardbeienkoekje
  • Verse aardbeien met limoenkwark
  • Verse aardbeien met pure chocoladevlokjes
 
Benodigdheden aardbeienkoekjes (+/- 10 stuks):
60 gram roomboter
100 gram volkorenmeel (of speltmeel)
30 gram oersuiker (ongeraffineerde suiker met redelijk behoud van vitaminen en mineralen) of ongeraffineerde rietsuiker
Scheutje water
Aardbeienjam (bv. van Ekoland zonder toegevoegde suiker)
 
Bereidingswijze:
Meng alle ingrediënten in een kom. Als het deeg lekker stevig is kan je er balletjes van draaien ter grootte van een pingpongbal. Maak het balletje mooi plat met je hand of een beker. Maak met je vinger of een theelepeltje er een klein kuiltje in. Leg je koekje op de bakplaat. Laat de koekjes ongeveer 30 minuten in de oven op 190 graden. Haal de koekjes uit de oven. Schep in het kuiltje een beetje aardbeienjam en een gehalveerde aardbei. Als het koekje klaar is leg je deze op je serveerbordje.
 
Benodigdheden verse aardbeien met limoenkwark:
5 aardbeien
3 scheppen kwark
beetje poedersuiker
1 (bio) limoen
 
Scherp 3 lepels kwark in een kommetje. Pak een keukenrasp en rasp ongeveer iets minder dan de helft van de limoen. Roer het schil door de kwark en maak het zoet door wat poedersuiker erdoorheen te roeren. Was de aardbeien goed en verwijder het kroontje. Halveer de aardbeien en leg deze op je serveerschaal. Vervolgens schep je de limoenkwark erdoorheen.
 
Benodigdheden verse aardbeien met choco-rasp:
5 aardbeien
reep pure chocolade (je gebruikt uiteraard een klein stukje van de reep)
 
Pak 5 aardbeien. Was de aardbeien goed en verwijder het kroontje. Halveer de aardbeien en leg deze op je serveerschaal. Pak een reep pure chocolade en een keukenrasp en rasp de chocolade over de grotere gaatjes. Strooi de chocolade vervolgens over de aardbeien. Je aardbeienplateau kan nu uitgeserveerd worden. Smakelijk eten!