Appel-broodpudding (voorkom voedselverspilling)

3 oude (of verse) boterhammen (tarwe of volkoren)
1 kleine el. oersuiker, honing of ahornsiroop
Handje rozijnen
1 verantwoord eitje
1 appel geraspt (of gesneden)
Scheutje water
Snufje kaneelpoeder
Muffinpapiertjes
 
Bereidingswijze:
Scheur de boterhammen in hele kleine stukjes (incl. korstjes). Leg de stukjes in de kom.
Haal de schil van de appel en snijd in kleine stukjes of rasp de appel. De appel mag in de kom.
Wel een handje rozijnen in een kopje water.
Voeg een kleine eetlepel suiker toe.
Meng de appel, suiker, rozijnen, kaneel en het eitje met het brood in de grote kom.
Voeg een wat melk of water toe. Als je geen melk in huis hebt of je bent overgevoelig voor melk kan je ook een half kopje water toevoegen.
Kneed het geheel. En schep het in muffinbakjes.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Zet het voor 30 min. tot 45 min. in de oven.