Aaardbeientaart met home made banketbakkersroom

Wat heb je nodig?
200 gram aardbeien in plakjes
stukje pure chocolade

Voor de taartbodem
150 gram roomboter op kamer temperatuur
250 gram bloem of meel
100 gram ongeraffineerde rietsuiker (oerzoet of palmsuiker)
1 ei
snufje bakpoeder

Voor de banketbakkersroom
Halve liter biologische volle melk
50 gram tarwemeel (of glutenvrij: maïzena)
80 tot 100 gram ongeraffineerde rietsuiker of oerzoet (afhankelijk van hoe zoet je het wilt hebben)
½ vanille stokje
4 eidooiers

Hoe maak je een taartbodem?
Snijd de boter in blokjes en leg deze in een kom. Weeg het suiker af en leg dit ook in de kom. Weeg het bloem of meel af en zeef het in de kom. Voeg een snufje bakpoeder toe. Mix alles met de hand of een keukenmachine. Tik een eitje kapot en roer deze rustig erdoor heen.
Pak een taartvorm en vet deze in met wat boter.  Bekleed de taartbodem met deeg.
De bodem kan nu in de oven voor 25 minuten op 180 graden. De bodem is nu lekker krokant.

Hoe maak je banketbakkersroom?
Warm de melk op. Snijd het vanillestokje door de helft. Met een mes haal je de heerlijk geurende vanille eruit . Meng de vanille vervolgens met de melk. Het stokje leg je in het pannetje met melk. Weeg 100 gram rietsuiker. Voeg de suiker vervolgens toe aan de melk. Roer het goed door.
Tik de eitjes kapot en scheid het eiwit van het eigeel. Pak een maatbeker (of een hoge kom). Voeg de eidooiers eraan toe. Vervolgens giet je er wat lauwe melk door. Meng het geheel met een vork of een garde. Voeg nu het bloem toe. Meng het goed totdat het een klontvrij papje wordt. Haal het vanille stokje uit de melk. Schenk heel voorzichtig het papje door de melk. Blijf goed roeren totdat het een mooi geheel is geworden. Laat de room nu ongeveer 8 minuten op een zacht vuurtje staan. Blijf roeren.
Als je room klaar is laat je het buiten de koeling afkoelen (met de deksel er half op). Vervolgens bewaar je het in de koelkast. 
 
Oja, vergeet niet om tussentijds het room te proeven. Je weet niet wat je proeft, zo lekker!

Pak de afgekoelde taartbodem. Schep 2 flinke eetlepels room op de taartbodem. Strijk het glad met een mes of lepel. Snijd de ontkroonde aardbeien in stukjes. Bekleed de bodem nu met de aardbeien. Tot slot rasp je de chocolade en strooi je deze over de taart. Nu is je taart klaar. Eetsmakelijk!

Kan je niet genoeg krijgen van bakken? Kom dan naar de bakcursus.