Pasta salade met pesto (recept gemaakt bij BSO In de Wolken)

Benodigdheden voor de verse pesto:
100 gram geroosterde pijnboonpitten
Basilicum plantje
100 gram Parmezaanse kaas 
2 teentjes knoflook, zeer fijn gesneden
Scheut olijfolie
Zout
 
Bereidingswijze:
Maak de basilicum fijn in de vijzel. Voeg vervolgens de pijnboonpitten toe en maak het geheel fijn. Voeg vervolgens de kaas en de knoflook toe en roer de pesto goed door. Maak het op smaak met olijfolie en zout.
 
Benodigdheden pastasalade (2/3 personen):
150 gram fusili (bv. gekleurde pasta) of volkoren-penne
1 of 2 theelepels Italiaanse verse pesto (je ouders houden misschien van iets meer pesto bv. 1 tot 2 eetlepels)
8 cherrytomaatjes (of andere rijpe tomaten)
1/2 bolletje mozzarella
pijnboompitten eventueel
2 handen rucola
beetje geraspte Parmezaanse kaas
 
 
Bereidingswijze:
Begin met het opzetten van een pan water voor de pasta. Maak de cherrytomaatjes schoon en snijd ze in vieren. Het halve bolletje mozzarella snijd je in kleine stukjes. Als het water kookt, voeg je de pasta toe en kook je deze volgens de gebruiksaanwijzing. Als de pasta klaar is, giet je deze af en spoel je deze meteen koud met water uit de kraan. Doe de pasta in een grote kom en voeg als eerste de zelfgemaakte pesto toe (begin bv met 1 theelepel). Roer de pasta goed door zodat de dressing goed verdeeld is. Voeg daarna de cherrytomaatjes, de stukjes mozzarella en de gewassen rucola toe. Breng het op smaak met Parmezaanse kaas.