Cupcakes van Fien

Benodigdheden:
180 gram roomboter op kamer temperatuur
180 gram zelfrijzend bakmeel (bv. volkorenmeel of speltmeel)
160 gram oersuiker (ongeraffineerde suiker met redelijk behoud van vitaminen en mineralen)
3 eieren
1/4 appel
Walnoten
Kaneel
Chia zaadjes
Lijnzaadjes
Pompoenpitjes
Rozijnen
 
Bereidingswijze:
Pak een grote kom en leg de boter erin. Vervolgens voeg je de suiker toe. Tik de eitjes kapot en scheid de eidooier van het eiwit. Voeg de dooier toe. Zeef het meel en voeg dit toe aan het geheel. Klop het eiwit stijf en meng dit rustig erdoor heen. Zet de oven aan op 180 graden. Vul nu rustig de cupcake bakjes met een eetlepel beslag. Zet het blik in de oven voor 40 minuten.

Was de appel, snijd deze in vier stukjes, verwijder het klokhuis en snijd een stuk in hele kleine stukjes.

Als de cupcakes uit de oven komen, laat je deze voor ongeveer 20 minuten afkoelen. Daarna ga je de cupcakes versieren met noten, zaden en eventueel een vleugje kaneel.