Franse clafoutis (Ovenpannenkoek)

Wat heb je nodig?

90 gram ongeraffineerde rietsuiker of oerzoet
3 eieren
90 gram bloem
200 ml melk
Handje kersen
Ronde taartvorm

Hoe maak je het?

Vet de ronde taartvorm in. Leg op de bodem van de taartvorm de kersen verspreid neer. Splits de eieren en klop het eiwit vervolgens stijf.
Zeef de bloem boven een grote kom. Maak een kuiltje in het midden van de kom en doe hier de eierdooiers in.
Schenk hier de helft van de melk bij en klop dit door elkaar. Voeg nu de suiker toe en maak er een glad mengsel van.
Roer de eiwitten rustig door de melk an de melk.
Schep dit geheel over de kersen in de taartvorm. Zet de oven op 180 graden en bak het voor ongeveer 25 minuten.
Eetsmakelijk!

Kan je niet genoeg krijgen van bakken? Kom dan naar de bakcursus.