Appel-kaneel koekjes

Benodigdheden:
125 gram volkorenmeel (of boekweitmeel, volkoren speltmeel of een combinatie hiervan)
75 gram roomboter
1/2 ei geklopt
50 gram ongeraffineerde rietsuiker (of oersuiker of 70 gram honing)
1/2 appel in hele kleine stukjes
Snufje kaneel
 
Hoe maak je het?
Schil de appel. Snijd de appel in 4 delen en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in kleine stukjes en doe het in een kom. Voeg een stufje kaneel toe. 
Vervolgens pak je een nieuwe kom voor het deeg. Leg 75 gram boter op kamertemperatuur in de kom. Daarna weeg je 50 gram suiker af. Meng het met de boter. Weeg 125 gram meel af. Kneed het geheel. Pak een ei en tik deze kapot aan de rand van een andere kom. Meng het ½ ei rustig door het deeg heen. Tot slot roer je de appel erdoorheen en voeg je wat kaneel toe. Maak er nu kleine mooie balletjes van. Maak het balletje plat met je hand. Nu heb je een mooi koekje. Pak de ovenplaat en verwarm de oven op 160 graden voor. Vet de ovenplaat in of gebruik bakpapier. Leg alle koekjes op de bakplaat. Nu zet je de bakplaat voor ongeveer 35/40 minuten in de oven. Na ongeveer 20 minuten is het verstandig om de ovenplaat om te draaien. Eet smakelijk!

Kan je niet genoeg krijgen van bakken? Kom dan naar de bakcursus.