Hartig taartje met gestoomde broccoli

Benodigdheden deeg (voor 3 tot 4 hartige taartjes):
100 gram bloem
50 gram boter
½ ei
scheutje water
snufje zout
Bakvormpje (+/_ met een doorsnee van 5 cm)
 
Snijd de boter in kleine stukjes. Weeg het bloem af en voeg dit toe aan de boter. Voeg nog wat zout en water toe en kneed het geheel totdat het een mooie deegbal is. Verdeel het deeg in 3 tot 4 stukken. Vet de bakvorm in met wat boter en gekleed het met deeg. Smeer het deeg in met ei.
 
Benodigdheden voor de vulling:
Broccoli stronkje
½ ei
knoflookteentje
Italiaanse kruiden
1 ei
 
Snijd de broccoli in kleine stukjes, incl. het steeltje. Snijd ook de ui in kleine stukjes en het teentje knoflook. Doe alles in een stoommachine voor ongeveer 5 minuten zodat het beetgaar is.
Als de groenten klaar zijn vul je vormpjes hiermee. Tik het ei kapot. Voeg er wat Italiaanse kruiden en wat zout aan toe. Kluts het ei. Vervolgens schenk je het over de broccoli heen.
De taartjes gaan voor ongeveer een half uur op 160 graden in de oven.  
Je kan je taartje nog versieren met wat blaadjes basilicum. Eet smakelijk!

Kan je niet genoeg krijgen van bakken? Kom dan naar de bakcursus.