3 tapashapjes

Gegrilde courgette met zelfgemaakte tomatentapenade

 
Benodigdheden
Potje zongedroogde tomaten (of olijven)
2 knoflookteentjes 
2 courgettes
Dille
Vlaggetjes
 
Was de courget goed. Met een kaasschaaf schaaf je dunne plakjes. Gril of bak de courgette heel kort aan beide zijde. Strooi wat gedroogde dille eroverheen.
 
Maak het potje zongedroogde tomaten open. Giet de helft van de olie in een maatbeker. Snijd nu de tomaatjes heel fijn. De tomaatjes kunnen in de maatbeker. Snijd ook heel fijn de knoflook. Mix alles door elkaar. Maak het fijn met een staafmixer (of doe het in een keukenmachine). Nu heb je een mooie tapenade.
 
Pak een courgette plakje. Besmeer het met de tapenade. Rol het op en prik er een vlaggetje door. Je 1e gerechtje is af.
 
Tip: je kan ook geitenkaas gebruiken i.p.v. tapenade.
 
 

Gevulde tomaat met kruidenroomkaas

 
Benodigdheden
1 grote tomaat
Bakje zuivelspread
Oregano
Beetje zout 
 
Snijd het topje van de tomaat eraf. Verwijder het vruchtvlees van de tomaat. Bv. met een theelepel. Pak een bakje en schep de helft van de zuivelspread erin. Voeg een heel klein beetje zout en wat oregano toe. Mix het. Schep het mengsel in de tomaat. Vervolgens zet je het hoedje van de tomaat erop. Je 2e gerechtje is nu klaar.
 

Knoflook champignons

 
Benodigdheden
Bakje champignons
2 knoflookteentjes
Grote saté prikkers
Italiaanse kruiden
 
Maak de champignons schoon met een wat keukenrolpapier of een borsteltje. Verwijder het steeltje. Bak de champignons een beetje olijfolie. Snijd de knoflookteentjes heel fijn. Voeg de knoflook toe. Vervolgens voeg je wat kruiden toe en eventueel wat zout. Rijg de champignons aan de saté prikker. Je 3e gerechtje is nu klaar.
 
Serveer alle hapjes op een grote schaal. Eet smakelijk!