Chocolade taartje met chocolade topping

Benodigheden voor de taart:

 
Voor 2 personen:
120 gram roomboter
120 gram (volkoren) meel of bloem
120 gram oerzoet
mespuntje natriumbicarbonaat (bakpoeder)
2 eieren
2 eetlepels cacao
 
Pak een grote kom en leg de boter erin. Vervolgens voeg je de suiker toe. Tik de eitjes kapot en scheid de eidooier van het eiwit. Voeg de dooier toe. Zeef het meel en voeg dit toe aan het geheel. Voeg de cacaopoeder toe. Klop het eiwit stijf en meng dit rustig erdoor heen. Zet de oven aan op 180 graden. Vul nu rustig de cupcake bakjes met een eetlepel beslag. Zet het blik in de oven voor 40 minuten.
  
 

Benodigdheden voor de chocolade topping:

50 gram biologische pure chocolade
2 eetlepels crème fraise
Honing
 
Smelt de chocolade au-bain-marie in een pannetje op het vuur. Vervolgens meng je 2 eetlepels crème fraise door de gesmolten chocolade . Maak het op smaak met wat honing.
 
Smeer de topping nu over je taartje met een mes. Eet smakelijk!

Kan je niet genoeg krijgen van bakken? Kom dan naar de bakcursus!