Recept tortellini

Benodigdheden:
100 gram bloem
Olijfolie
Snufje zout 
1 verantwoord eitje
 
Bereidingswijze
Meng het bloem en een ei. Voeg vervolgens een scheutje olijfolie en een snufje zout toe. Daarna kneed je het geheel tot een stevige deegbal. Strooi wat bloem op je werkblad zodat het niet blijft plakken.
 
Haal het deeg herhaaldelijk op stand 7 door de machine totdat de lapjes deeg stevig en zonder gaatjes erdoorheen kunnen. Vervolgens maak je het deeg steeds dunner tot de op een na laatste stand (stand 2).
Neem de deeglap en snijd hem in gelijke vierkantjes van ongeveer 5 bij 5 centimeter. Leg met een lepeltje een klein beetje vulling* op elk vierkantje.
Vouw de ene hoe naar de andere zodat er een driehoek onstaat. Vouw de bovenste punt van de driehoek naar je toe zodat er een soort kleine loempia ontstaat. Vouw de twee laatste punten naar elkaar toe en druk ze op elkaar zodat de typische tortellini vorm onstaat.
Kook de tortellini voorzichtig voor ongeveer 7 minuten. Pas op dat het niet open springt.
 
* voorbeelden van vullingen
  • gehakt met Italiaanse kruiden
  • zongedroogde tomaten, basilicum en mozzarella kaas
  • zalm, mascarpone en verse tomaat
  • Paddenstoelenmix, crème fraise en Italiaanse kruiden