New York cheese cake

Wat heb je nodig voor een taart?


600 gram roomkaas
100 gram roomboter (voor de bodem)
4/5/6 koekjes (voor de bodem) Bijvoorbeeld chocolade koekjes, degestive koekjes of voor de echte hobbybakker: zelfgebakken koekjes!)
2 (niet al te grote) eieren
100 gram ongeraffineerde rietsuiker
2 eetlepels bio honing
100 gram rood fruit voor de kleur (bv. frambozen, aardbeien of bosvruchten)
Halve chocoladereep bio puur
Bakblik/taartvorm
 
Voor de topping (optioneel)
Vruchtencompote
Chocolade (een blokje)


Hoe doe je het?

 
Vet het bakblik in met roomboter (of gebruik bakpapier en vet alleen de rand in). Verkruimel de koekjes. Leg de kruimeltjes op de bodem van het bakblik. Smelt de boter en giet dit over de bodem.
Smelt de chocolade au-bain-marie. Als de chocolade is gesmolten giet je een klein laagje over de bodem.
Pak een grote kom en mix de roomkaas en suiker. Blijf goed roeren. Je maakt het nog wat op smaak met wat honing.
Pureer de vruchten en schep de puree vervolgens door de roomkaas. Blijf goed mengen totdat het een egale kleur heeft.
Zet de oven op 160/180 graden.
Pak nog een kom. Tik de eieren kapot en meng het eiwit en eigeel. Voeg vervolgens de geklopte eieren toe aan het geheel. Meng het goed.
Nu vul je het bakblik met de roomkaasvulling.
Plaats de taart in de oven voor ongeveer half uur tot 3 kwartier. Als er een bruin laagje ontstaat kan je de taart uit de over halen.
Laat de taart nu ongeveer een half uurtje afkoelen.
De taart kan je garneren met vruchtencompote (bv. aardbeienjam van Ekoland) en geraspte chocolade. In de zomer kan je natuurlijk de taart ook versieren met prachtig zomerfruit.
 
 Eetsmakelijk!

Kan je niet genoeg krijgen van bakken? Kom dan naar de bakcursus.