Speculaas

Wat heb je nodig?

250 gram bloem of meel
150 gram boter in stukjes
140 gram oerzoet
snufje natriumbicarbonaat -bakpoeder- (wees bescheiden, anders verliest het zijn vorm)
1,5 theelepel speculaas kruiden
4 theelepels water
amandelschaafsel
speculaasplankje/vorm

Zet de oven op 160 graden.

Meng  bloem, oerzoet en speculaaskruiden in een grote kom. Voeg vervolgens de boter toe en kneed het tot een soepel deeg. Voeg een paar druppels water toe en kneed het weer.

Bebloem het speculaasplankje. Druk deeg stevig in het speculaasplankje. Je kan dit om twee manieren doen. Of je maakt kleine bolletjes en plakt deze in het plankje, daarna haal je heel voorzichtig het deeg eruit. Of je maakt een plak en drukt het plankje er stevig tegen aan. Vervolgens snijd je het poppetje er uit met een mesje. 

Leg wat amandelschaafsel op je koekje en je bent klaar.

De poppetjes kunnen nu op een bakplaat. Zet de bakplaat in de oven voor ongeveer 15 tot 20 minuten.

Kan je niet genoeg krijgen? Kom dan naar de cursus.