gevuld speculaastaartje

Wat heb je nodig (voor 1 klein taartje)?

70 gram bloem of meel
50 gram oerzoet of ongeraffineerde rietsuiker
snufje bakpoeder
50 gram boter
1 theelepel koekkruiden 
1 tot 2 theelepels water
amandelschaafsel (als garnering)

Voor het spijs:
125 gram amandelmeel
125 gram oerzoet of ongeraffineerde rietsuiker
1/2 ei

Zet de oven op 170/180 graden.

Meng de amandelmeel, oerzoet/suiker door elkaar. Tik een eitje kapot en klop het eiwit en eigeel door elkaar. Voeg een half ei toe aan het geheel en meng het door het meel en suiker door. Je spijs is nu al klaar!

Meng bloem, oerzoet/rietsuiker, bakpoeder, koekkruiden door elkaar. Snijd boter in kleine stukjes en kneed het geheel. Voeg water toe en meng het tot een soepeldeeg. Vet de vormpjes in met een beetje boter. Bekleed de vorm met het deeg (maak kleine bolletjes en plak die erin). 

Schep nu een laagje spijs erin. Verdeel het met een lepeltje. Vervolgens voeg je weer een laagje speculaasdeeg toe. Garneer je taartje met wat amandelschaafsel.

Zet je taartje nu in de oven voor ongeveer 25 minuten.

Kan je niet genoeg krijgen van bakken? Meld je dan aan voor de bakcursus.