Bananenbrood- suikervrij tussendoortje

Wat heb je nodig?

100 gram havermout
50 gram meel (volkoren spelt bv.)
3 bananen
3 eieren
Beetje honing
Snufje bakpoeder
Snufje kaneel
Handje rozijnen

Doe havermout en meel in een kom. Voeg de eieren eraan toe en mix het door elkaar. Prak de banaan of snijd het in kleine stukjes. Voeg dit toe aan het deeg. Voeg wat honing, de rozijnen, bakpoeder en kaneel toe. Meng het geheel goed. Pak een bakblik en vet deze in met olijfolie. Giet het beslag in het bakblik en zet het in de oven voor ongeveer 30 minuten op 160 graden.

Snijd binnen enkele uren het bananenbrood in stukjes en verpak in plastic folie het voor de vriezer. Je kan bijvoorbeeld elke dag een stukje pakken of dit als verantwoord tussendoortje meegeven aan je kind.

Kan je niet genoeg krijgen van bakken? Kom dan naar de bakcursus.