Wortel-cheese cake

Wat heb je nodig?

240 gram oerzoet of ongeraffineerde rietsuiker
240 gram meel of bloem of een combinatie hiervan
240 gram pure boter
4 eieren
Snufje bakpoeder
Ongeveer 1/2 tot 1 wortel
200 gram zuivelspread
1 eetlepel honing
Abrikozencompote (bv. van Ekoland, zonder toegevoegde suiker)
Eventueel pure chocolade

Smelt de boter. Voeg suiker eraan toe en mix het geheel. Breek de eieren en splits het eiwit en eigeel. Klop het eiwit totdat het stijf is. Pak een zeef en voeg meel/bloem en de bakpoeder toe. Vervolgens meng je het eigeel er doorheen. Rasp de wortel en roer het door het beslag. Nu roer je ook heel voorzichtig het eiwit er doorheen. Zet de oven op 160 graden. Pak een cake/taart vorm en vet deze in met wat roomboter of olijfolie. Schenk het beslag in de vorm. Zet de taart in de oven voor ongeveer 50 tot 60 minuten (let op: per oven is de baktijd verschillend. De taart is gaar als je met een sateprikker erin prikt en er geen beslag meer achterblijft aan de prikker).
Pak een schone kom voor de zuivelspread. Maak het op smaak met honing. Als de taart is afgekoeld kan je het horizontaal doormidden snijden. Besmeer het met zuivelspread. Ook op de bovenkant van de taart besmeer je met zuivelspread en ongeveer 2 eetlepels abrikozen compote.
Decoreer de taart met een beetje geraspte pure chocolade.

Eet smakelijk!

Wil jij meer bakken? Geef je dan op voor de bakcursus.