Erwtensoep

De kinderen van de Brunch club noemen deze soep "Heerlijke modder-soep" ;-)

Wat heb je nodig?
1 prei
1 gele wortel
1 paarse wortel
1 oranje wortel
1 ui
1/4 koolrabi
1 zakje gedroogde spliterwten
zout
Optioneel: rookworst

Laat de erwten wellen voor ongeveer 4 uur (zet het bijvoorbeeld 's ochtends al op). Vervolgens laat je de erwten voor ruim 2 uur koken op een laag vuurtje. Verwijder het uiteinde van de prei en haal een groot deel van het groene gedeelte eraf. Snijd dunne ringetjes. Spoel het af onder de kraan. Vervolgens snijd je kleine blokje van de knolselderij. Vergeet niet het schil eraf te halen. Was de wortels. Haal het uiteinde eraf. De wortels mogen in kleine stukjes gesneden worden.
Snijd de ui in kleine stukjes. Pak een koekenpan en fruit de uien heel even in een beetje roomboter of olijfolie.
Voeg als eerste de knolselderij toe aan de erwten, gevolgd door de wortels, prei en ui. Laat het geheel ongeveer 30 minuten zachtjes doorkoken. Maak het op smaak met wat zout. Als je een echte vleeseter bent dan kan je rookworst eraan toevoegen.

Eet smakelijk!