Brood

Wat heb je nodig?
  • 500 gram bloem
  • 5 gram droge gist
  • 10 gram zout
  • 300 ml (lauw)warm water

Hoe maak je het?
Doe alle ingrediënten in een kom en meng het goed.
Stort het deeg op het aanrecht en kneed het deeg met je handen tot een soepel deeg.

1e rijs
Maak een bolletje van het deeg en doe het in een grote kom. Dek de kom af met een theedoek.
 
Vormen van het basis brood
Stort het deeg op het aanrecht. Met vingers druk je de lucht eruit. Voeg eventueel zaden of noten toe. Moduleer het deeg (bijvoorbeeld een bolletje of een vloerbrood).
 
2e rijs
Laat de bol nu voor 45 tot een uur rijzen. Het deeg is voldoende gerezen als het langzaam terug veert als je met je vinger er op drukt.
 
Verwarmen van de oven
Zet de oven aan op 230 graden en zet een schaaltje met een beetje water erin in de oven.
 
Verlaag de oven naar 200 graden als je het brood erin doet. Het brood moet ongeveer 40 minuten in de oven.
 

Kan je niet genoeg krijgen van bakken? Kom dan naar de bakcursus.