Oergezonde appelkoeken

Wat heb je nodig voor 2 koeken?
100 gram meel (tarwe, boekweit of spelt)
30 gram boter (of kokosolie)
3 tot 4 lepels havervlokken
eetlepel honing
eetlepel pure appelstroop
handje rozijnen
snufje bakpoeder
1 kleine moesappel
kaneel
pompoenpitten en lijnzaadjes voor erop

Hoe maak je het?
Schil de appel, snijd de appel in vier stukken en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in kleine stukjes. Voeg wat kaneel toe en wat rozijnen en roer het geheel.
Nu pak je een grote kom voor het deeg. Weeg het meel af en doe dit in de bak. Vervolgens voeg je de havervlokken, bakpoeder, de honing en de stroop toe. Roer het geheel.
Snijd een stukje boter af en snijd het in stukjes. Voeg het toe aan het geheel. Nu mag je het deeg met de hand kneden. Het is de bedoeling dat het een stevige bal gaat worden.
Zet de oven op 160 graden.
Splits de bal in tweeën. Nu kan je de koek gaan vormen. Druk de bal voorzichtig plat op een ingevette bakplaat. Bestrooi je koek met de zaden. Schuif de bakplaat in de oven en laat de koeken voor ongeveer 35 minuten in de oven.
Eetsmakelijk!