Petit appeltaartjes van Isa

Benodigdheden voor ongeveer 4 taartjes:
75 gram roomboter op kamer temperatuur
125 gram zelfrijzend bakmeel (bv. volkorenmeel of speltmeel)
50 gram oersuiker (ongeraffineerde suiker met redelijk behoud van vitaminen en mineralen) of ongeraffineerde rietsuiker
1/2 eieren
1/2 appel in kleine stukjes gesneden (bv. Goudrenetten)
Handje rozijnen
Vleugje kaneel
Taartvormpje (bijvoorbeeld te koop bij de Blokker)
Eventueel zaden of noten
 
Bereidingswijze:
Verwijder de schil van de appel en snijd een halve appel in kleine stukjes. Leg deze in een bakje en voeg de rozijnen en het kaneel eraan toe.
 
Pak een grote kom en leg de boter (op kamertemperatuur) erin. Snijd het in kleine stukjes. Vervolgens voeg je de suiker toe en daarna het meel. Tik de eitjes kapot in een aparte bak. Voeg het ei toe aan de boter, suiker en meel. Meng alles nu goed door.
Pak de taartvormpjes erbij. Vet deze goed in met boter of een klein beetje olijfolie. Het plakkerige deeg kan in de taartvorm worden geplakt. Pak een stukje deeg ter grootte van een knikker en plak het op de bodem van de taartvorm. Als de bodem geheel is voorzien van deeg begin je met de rand. Zorg ervoor dat je nog wat deegoverhoud voor de bovenkant. Voeg nu de appels toe en strijk het met je hand netjes plat. Maak nu nog een randje op de appels.
Vervolgens maak je 4 balletjes van het overgebleven deeg. Rol deze nu voorzichtig uit en drapeer deze over de taart. Druk het zachtjes aan.
Als je van noten of zaden houdt dan kan je nog wat er overheen strooien.
Zet de oven aan op 160 graden. Zet het de taart in de oven voor 30 tot 40 minuten.