Mini aardbeientaartjes

Benodigheden voor ongeveer 6 tot 8 taartjes:
120 gram roomboter op kamer temperatuur
120 gram meel (bv. volkorenmeel of speltmeel)
120 gram oersuiker (ongeraffineerde suiker met redelijk behoud van vitaminen en mineralen) of ongeraffineerde rietsuiker
2 eieren
snufje bakpoeder
2 tot 3 verse aardbeien in kleine stukjes gesneden
Etl. aardbeienjam (bv. van Ekoland zonder toegevoegde suiker)
Schepje zuivelspread met een lepeltje honing
Klein taartvormpje
 
Hoe maak je het?
Pak een grote kom en leg de boter erin. Vervolgens voeg je de suiker toe. Voeg het meel toe. Roer alles goed door. Tik de eitjes kapot en scheid de eidooier van het eiwit. Voeg de dooier toe. Klop het eiwit stijf en meng dit rustig erdoor heen. Voeg een beetje bakpoeder toe.
Vet de bakvormpjes in met wat boter. Schep een eetlepel beslag in het vormpje. En zet het voor 30 minuten op 160 graden in de oven.

Was de aardbeien en verwijder het kroontje. Snijd er kleine stukjes van. Decoreer de taartjes met wat zuivelspread, jam en verse aardbeien. Je kan eventueel ook wat pure chocolade raspen. Nu heb je een heerlijk zelfgemaakt aardbeientaartje!