Appel-kruimel taart

Voor de bodem en rand (klein taartje):
250 gram volkoren meel
150 gram boter (of kokosolie)
100 gram ongeraffineerde rietsuiker of kokosbloesemsuiker
 vleugje bakpoeder
1 ei
 
Voor de kruimels:
50 gram volkoren meel
50 gram suiker
50 gram boter
 
Voor de vulling:
3 appels
handje rozijnen
vleugje kaneel
 

Zo maak je het?

Verwijder de schil van de appel en snijd een halve appel in kleine stukjes. Leg deze in een bakje en voeg de rozijnen en het kaneel eraan toe.
 
Pak een grote kom en leg de boter (op kamertemperatuur) erin. Snijd het in kleine stukjes. Vervolgens voeg je de suiker toe en daarna het meel. Tik de eitjes kapot in een aparte bak. Voeg het ei toe aan de boter, suiker en meel. Meng alles nu goed door.
Pak de taartvormpjes erbij. Vet deze goed in met boter of een klein beetje olijfolie. Het plakkerige deeg kan in de taartvorm worden geplakt. Pak een stukje deeg ter grootte van een knikker en plak het op de bodem van de taartvorm. Als de bodem geheel is voorzien van deeg begin je met de rand. Voeg nu de appels toe en strijk het met je hand netjes plat. Maak nu nog een randje op de appels.
 
Nu maak je het kruimeldeeg. Pak een nieuwe bak. Meng de bloem, boter en de suiker door elkaar. De kruimels kunnen nu over de appels gestrooid worden.
 
Zet de oven aan op 160 graden. Zet het de taart in de oven voor 30 tot 40 minuten.