Couscoussalade met hummus

Wat heb je nodig?
 
Voor de salade:
250 gram couscous
4 flinke eetlepels kikkererwten uit een pot of blik
3 winterpenen raspen
6 olijven
vleugje paprikapoeder
verse kruiden zoals peterselie of koriander
½ citroen uitgeperst
Gele paprika
Rode paprika
Handje gewelde rozijnen
 
Voor de hummus:
200 g kikkererwten uit pot of blik
2 eetlepels tahin (sesampasta)
1 teentje knoflook, fijngehakt
½ citroen (sap)
3/4 eetlepels olijfolie
Paprikapoeder
Snufje zout
 
 

Hoe maak je het?

Bereid de couscous volgens de verpakking en laat het vervolgens afkoelen.
De rozijnen leg je in een bakje met water.
Pak een grote kom. Was en rasp de wortel.  Vervolgens was je de paprika’s en snijd je deze in kleine stukjes. Voeg dit toe aan de wortel. Snijd de olijven en voeg ze toe.
Nu kunnen de rozijnen en de couscous erdoorheen. Roer het voorzichtig door.  
Was de kruiden en snijd ze fijn. Maak de salade op smaak met wat olijfolie, citroensap en paprikapoeder en verse kruiden. Proef tussendoor of het naar je smaak is.
 
 
Spoel de kikkererwten onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Doe ze in een blender of mix ze met een staafmixer glad. Roer de tahin en de fijngesneden knoflook toe met het citroensap en de olijfolie. Roer het mengsel door de kikkererwten en breng verder op smaak met paprikapoeder en zout.
 
Je kan de hummus eventueel door de salade roeren of er naast serveren. Eetsmakelijk!