Gevulde tomaat uit de oven met tomatensalade

Voor het gevulde tomaatje (1 persoon):
1 tomaat
¼ knoflookteen, fijngehakt
stukje courgette in kleine stukjes
¼ mozzarella kaasje
Italiaanse kruiden
 
Voor de tomatensalade (1 persoon):
2 tomaten
paar olijfjes
1 of 2 zongedroogde tomaten
¼ lente ui in stukjes
paar basilicumblaadjes
appelazijn of citroensap
scheutje koudgeperste olijfolie
Italiaanse kruiden


Zo maak je het?


Gevulde tomaatje
Was de tomaat. Snijd het bovenste gedeelte (het dekseltje), met het kroontje, eraf. Haal de tomaat leeg met een mesje of een lepel. Nu heb je een bakje van tomaat.
Snijd de knoflook heel fijn en doe het in je tomatenbakje. Was de courgette en snijd een gedeelte (+/- 10%) in kleine stukjes en doe deze ook in je tomatenbakje. Voeg wat Italiaanse kruiden toe.
Snijd vervolgens de mozzarella fijn en voeg de stukjes toe aan je tomaat. Nu sluit je het bakje af met het dekseltje van tomaat. Zet de oven aan op 160 graden en laat het ongeveer 15 tot 20 minuten in de oven staan.
 
Salade
Pak een kom. Was de tomaten en snijd ze in hele kleine stukjes. Snijd het gedroogde tomaatje in hele kleine stukjes en voeg dit toe. Halveer de olijven en voeg dit ook toe. Was de lente ui en snijd het in hele kleine stukjes. Maak de salade op smaak met wat olie, azijn of citroensap. En natuurlijk mogen de Italiaanse kruiden niet ontbreken. Was de basilicum goed en scheur en stukjes van. Proef tussendoor of de salade naar je smaak is. Eetsmakelijk!