Aardbeiencake met basilicum-crème

Benodigdheden:
120 gram roomboter op kamer temperatuur
120 gram meel (bv. volkorenmeel of speltmeel)
120 gram oersuiker (ongeraffineerde suiker met redelijk behoud van vitaminen en mineralen), kokosbloesemsuiker of ongeraffineerde rietsuiker
2 eieren
Snufje bakpoeder
Aardbeien (hoeveelheid naar eigen keuze) in kleine stukjes gesneden
 
Voor de crème:
Handje basilicum fijngehakt
Bakje mascarpone of zuivelspread
Schepje honing
Optioneel: limoen
Optioneel: Etl. aardbeienjam (bv. van Ekoland zonder toegevoegde suiker)

Hoe maak je het?
Pak een grote kom en leg de boter erin. Vervolgens voeg je de suiker toe. Voeg het meel toe. Roer alles goed door. Tik de eitjes kapot en scheid de eidooier van het eiwit. Voeg de dooier toe. Klop het eiwit stijf en meng dit rustig erdoor heen. Voeg een beetje bakpoeder toe.
Vet de bakvormp in met wat boter. Schep een eetlepel beslag in de vorm. En zet het voor 30 minuten op 160 graden in de oven.

Maak ondertussen de basilicum crème. Snijd de basilicumblaadjes zo fijn mogelijk. Mix de mascarpone zacht in een kom en voeg hier (eventueel de geraspte schil van de limoenen), de fijngesneden basilicum en 100 gram honing (of blijf proeven totdat je een goede smaak hebt) aan toe. Mix goed door en proef of het naar jouw smaak zoet en fris genoeg is.
 
Was de aardbeien en verwijder het kroontje. Snijd er kleine stukjes van. Decoreer de taartjes met wat basilicum crème verse aardbeien. Je kan eventueel ook wat pure chocolade raspen.